WordPress için site çevirisi için en iyi eklentiler 2021

WordPress için site çevirisi için en iyi eklentiler 2021

Urfamız olarak sizler için araştırıp tek tek işlevlerine kadar derleyip sunduk.

ABONE OL
19 Mart 2021 19:58
WordPress için site çevirisi için en iyi eklentiler 2021
blank
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amacınız dünya pazarını fethetmekse, o zaman çok dilli bir siteye sahip olmak listedeki en önemli öncelikler arasında olabilir.

Neyse ki, WordPress’te çok dilli bir site oluşturmak o kadar da zor bir iş değil. WordPress için çeviri eklentileri bunu kolayca yapmanıza yardımcı olacaktır.

Eklenti çevirmeni, sitenizi diğer dillerde yerelleştirmenize yardımcı olan bir araçtır. WordPress sitenizdeki her şeyi – içeriğiniz, menüleriniz, widget’larınız vb. Tercüme etmenize yardımcı olabilir.

Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Her WordPress çeviri eklentisinin kendine özgü özellikleri vardır. Öncelikle ihtiyaçlarınıza yakından bakın. Öncelikle sizin için en iyi çeviri yöntemlerini seçmeniz gerekir. Bazı çeviri eklentileri insan çevirisi gerektirirken diğerleri otomatik çeviriye dayanır. Weglot gibi bazı eklentiler, daha doğru ve güvenilir sonuçlar elde etmek için bu iki yöntemi birleştirir. Bazı eklentiler en baştan SEO dostu çeviriyi destekleyebilirken, diğerleri bu özelliği kullanmak için profesyonel bir sürüme yükseltme yapılmasını gerektirebilir.

Çeviri için bir eklenti seçmeden önce, WordPress temanızın çeviri için hazır olduğundan emin olun. Bu tür bilgileri konunun açıklamasında veya belgelerde bulabilirsiniz. Şimdi siteleri WordPress’e çevirmek için en iyi eklentilere bakalım.

İŞTE 2021’in EN İYİ 5 ÇEVİRİ EKLENTİSİ

1. Weglot Translate

WordPress için site çevirisi için en iyi eklentiler 2021

Weglot, çok dilli bir site oluşturmak için en iyi araçlardan biridir. Bu eklenti 20 binden fazla sitede kullanılmaktadır. 5 yıldızlı derecelendirme kendisi için konuşuyor.
Weglot, kullanıcı dostu arayüzü ve kullanıcı dostu özellikleri ile listemizin başında geliyor. Ücretsiz sürümde 60’tan fazla dil mevcuttur.

Bununla birlikte, ücretsiz sürüm yalnızca bir dil seçmenize izin verir. Ek hedef diller yalnızca ücretli planlarında mevcuttur.

Etkinleştirildiğinde, Weglot makine çevirisi zor işi halledecektir. Sitenizdeki her kelimeyi seçtiğiniz dile çevirecektir.

En doğru sonucu almak için, Bağlam İçi Düzenleyici düğmesini kullanarak çeviriyi manuel olarak kontrol edebilirsiniz.

Hepsinden iyisi, Weglot ayrıca SEO için optimize edilmiş bir URL yapısı oluşturur. Bu, sitenizi diğer hedef dillerde aramanıza izin verecektir.

Ücretsiz sürümünün diğer temel özellikleri:

  • Çoğu WordPress teması ve eklentisiyle tam uyumlu
  • Dilinizi ve çeviri sürecinizi kontrol etmek için sezgisel kontrol paneli
  • Çevrimiçi çeviri
  • Dil ayarları düğmesi

Ücretli Weglot planından alabileceğiniz ek özellikler:

  • Weglot’u birden fazla sitede kullanma
  • Sınırsız dil seçeneği
  • 5 milyon kelimeye kadar çeviri
  • Net bir çeviri elde etmek ve makine çevirisinin sonucunu iyileştirmek için uzman çevirmenlere erişin
  • WPML veya Polylang eklentilerinden çeviriyi içe aktarın

Fiyat: 2 bin kelimeye kadar tek bir dile çeviri – ücretsiz. Ücretli planlar 9,38 $ fiyat etiketi ile başlar.

2. GTranslate

WordPress için site çevirisi için en iyi eklentiler 2021

GTranslate, Google’ın otomatik çeviri hizmetini kullanır. Eklentinin derecesi 4.8 ve 100 binden fazla aktif kuruluma sahiptir.

Bu eklenti, kullanıcıların açılır pencere öğeleri listesinden dil seçmelerine olanak tanır. İnternet kullanıcılarının% 99’una ulaşmanızı sağlayacak 100’den fazla dil seçeneğine sahiptir. Neyse ki, tüm diller ücretsiz olarak mevcuttur.

GTranslate’in ücretsiz sürümünün ek özellikleri:

  • Widget stili
  • Bazı ülkeler için alternatif bayraklar
  • Menüde bayraklar bulunan dil çubuğu
  • WooCommerce ile uyumlu

GTranslate’in ücretsiz sürümü zaten zengin özelliklere sahip. Ancak bazı sınırlamaları vardır. GTranslate’i ücretli bir sürüme yükseltmek, tüm gücünüzü ortaya çıkarmak için akıllı bir yatırımdır.

Bazı premium GTranslate özellikleri:

  • Sinirsel çeviri, daha doğal görünen bir makine çevirisidir.
  • Çeviri sonucunu düzenleme
  • Hedef dillerdeki URL adresleri için SEO dostu
  • Amaç anahtar kelimeler ve çeviri açıklamaları
  • Google Analytics ile entegrasyon
  • Dil barındırma. Hedef dili yerel üst düzey etki alanına yerleştirebilirsiniz, böylece sitenizin yerel arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer alma şansı artar.

Fiyatlar: ücretsiz. Ücretli sürüm aylık 14,99 dolardan başlıyor.

3. Polylang

WordPress için site çevirisi için en iyi eklentiler 2021

400.000’den fazla etkin kurulumla en popüler WordPress çeviri eklentisi olan Polylang, listemizde bir yeri hak ediyor.

Polylang, yüzden fazla hedef dil seçeneği sunar. Polylang’deki çeviriler manuel olarak yapılmalıdır. Ancak Polylang’ı Lingotek ile entegre edebilir ve profesyonel çevirmenlerden yardım alabilirsiniz.

Polylang, insan çevirisi gerektirdiğinden, çevirmek istediğiniz içeriği kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, Diller – Dizeler menü öğesini açarak sistem işlevlerini ve metni çevirebilirsiniz.

Polylang’ın temel özelliklerini ücretsiz deneyebilirsiniz. Bununla birlikte, premium sürümünü 99 $ ‘a satın almak size cüruf çevirisi ve premium destek gibi çok daha fazla özellik sunar.

4. TranslatePress

WordPress için site çevirisi için en iyi eklentiler 2021

Modern çeviri deneyimi açısından hiçbir şey TranslatePress ile karşılaştırılamaz. Bu eklenti, WordPress masaüstüne benzer bir arayüz sunar. Tek yapmanız gereken, çevirmek istediğiniz metni işaretlemektir.

Metni çevirirken, TranslatePress sunucu kısmından sorumlu olacaktır. Bu eklenti, çevirinizin SEO gereksinimleri için optimize edilmesini sağlayacaktır.
Manuel çevirinin çok az zaman aldığını düşünüyorsanız, TranslatePress ayrıca otomatik çeviriye sahip olmanıza da izin verir. Google Translation API ile entegre olan Translate Press, size yüksek kaliteli makine çevirisi sonuçları sunar. Sonucu iyileştirmek için sonuçları kendiniz de düzenleyebilirsiniz.

Bu ücretsiz sürüm kendi içinde güzeldir. Ancak TranslatePress’i ücretli sürüme yükseltmek aşağıdaki özellikleri açacaktır:

  • Dil değiştirme ayarları
  • Çevirmenin hesabına ekleme: kullanıcıların siteyi yönetici izni olmadan çevirmesine izin verin.
  • Dil seçeneklerine göre gezinme: farklı diller için farklı menü seçenekleri ayarlayın
  • Kullanıcı dilinin otomatik tespiti

5. Google Language Translator

WordPress için site çevirisi için en iyi eklentiler 2021

Google Language Translators, sitenizi Google Translate API kullanarak otomatik olarak çevirir. Bu prosedür gerçekten çok basit.

Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, orijinal dilinizi ve hedef dillerinizi seçmeniz yeterlidir.

Bu eklenti daha sonra widget alanında bir “Çevir” düğmesi oluşturacaktır. Kullanıcılarınız sitenizi sunulan dillerde görmek istediklerinde, sadece o düğmeyi tıklamaları yeterlidir.

Bu eklenti ücretsizdir ve premium bir sürümü yoktur. Bu eklentinin özellikleri:

  • 80’den fazla dil seçeneği
  • Google logosunu göster / gizle
  • Belirli dilleri veya çeviri için mevcut tüm dilleri seçme yeteneği
  • Çeviri aracını sitenin herhangi bir yerinde göstermek için kısa kodlar ekleyin

Bu eklenti basit olmasına rağmen bazı dezavantajları da vardır. Öncelikle sitenizdeki SEO çevirisinin faydalarını unutun. Bu eklenti SEO için optimize edilmemiştir. İkinci olarak, çevrilmiş metni düzenleyemezsiniz. Bu, otomatik çevirinin hatalı olması durumunda sorun yaşayacağınız anlamına gelir.

URFA HABER URFAMIZ

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.