SEO içerik denetimi nasıl yapılır 2022 ?

SEO içerik denetimi nasıl yapılır 2022 ?

Organik arama trafiğini kontrol etmek için Ahref, SEMrush ve Google Arama konsolu gibi araçları kullanabilirsiniz.

ABONE OL
2 Mayıs 2022 16:26
SEO içerik denetimi nasıl yapılır 2022 ?
blank
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022’de SEO İçerik Denetimi Nasıl Yapılır?

Denetim önemlidir çünkü içeriğinizin nerede okunduğunu ve hedef kitlenin ne aradığını bilmenize yardımcı olur.

İçerik denetimleri özellikle web sitelerine, bloglara, sosyal medya hesaplarına ve diğer dijital pazarlama içeriğine sahip olan veya bunları yönetenler için önemlidir. Ayrıca, içeriklerinin nasıl performans gösterdiğini bilmesi gereken reklamcılık endüstrisindekiler için de önemlidir.

SEO içerik denetimi nasıl yapılır?

SEO içerik denetimleri, SEO stratejilerinin çok önemli bir parçasıdır. Web sitenizin SEO’sunu geliştirmek için ne yapmanız gerektiğini bilmenize yardımcı olurlar.

SEO içerik denetimi yapmanın birçok yolu vardır, ancak en etkili yol SEMrush veya Ahrefs gibi bir araç kullanmaktır. Bu araçlar, web sitenizin arama sonuçlarında nasıl sıralandığı, ne kadar trafik oluşturduğu ve kullanıcıların ihtiyaç duydukları şeyi bulması için ne kadar zaman aldığı konusunda size fikir verebilir.

SEMrush ve Ahrefs, SEO içerik denetimi yapmak için kullanılan iki popüler araçtır. Benzer bir denetim yapmak için Google Arama Konsolunu da kullanabilirsiniz. İçerik denetimi yaparken aşağıdakileri kontrol edin.

Bu tür araçlara aşina değilseniz veya içerik denetimi yapmayı bilmiyorsanız Google’dan yardım isteyebilirsiniz .

1. Sayfanın yaşı

Google’ın algoritma değişiklikleri, içeriğin sıralamasını etkileyebilir. Sıralamaya zaman bulana kadar yakın zamanda yayınlanan içerikte değişiklik yapmamak önemlidir. Bir içeriğin yayınlandıktan sonra sıralamaya başlaması için sabit bir zaman yoktur. İçerikte herhangi bir değişiklik yapmadan önce üç ila altı ay bekleyebilirsiniz.

2. Sayfanızdaki herhangi bir anahtar kelime ilk üçte nasıl yer alıyor?

Bu, birçok kişinin belirli anahtar kelimeler için sıralamaya çalışırken kendilerine sorduğu bir sorudur. Sayfanızın sıralama anahtar kelimelerini keşfetmek için Ahref ve SEMrush gibi araçları kullanabilirsiniz. Eğer önemli bir sıralama bulamadıysanız sayfayı inceleyebilir ve SERP’de pozisyon almak için gerekli iyileştirmeleri yapabilirsiniz.

3. Sıralama anahtar kelimeleri sizin için önemli mi?

Sizin için önemli olan sıralama anahtar kelimeleri, ne tür içerik yazmanız gerektiğini belirlemenize yardımcı olacak bir sorudur. Sıralama anahtar kelimeleriniz “sağlık, zindelik, beslenme” ise içeriğiniz sağlık ve zindelik ile ilgili olmalıdır. Ancak genellikle istenen anahtar kelimeleri hedefleyerek oluşturduğumuz sayfa, diğer anahtar kelime türleri için sıralanır. Bazen bu anahtar kelime kalıpları işimiz için o kadar önemli değildir. Böylece sayfa üzerinde tekrar çalışabilir ve istediğimiz anahtar kelimeleri farklı bir şekilde kullanabiliriz.

4. Başlığınız ve meta etiketleriniz SERP için iyi optimize edilmiş mi?

Meta etiketler, bir web sayfasına gömülü olan meta verilerdir. Anahtar kelimeleri, açıklamayı ve web sayfasıyla ilgili diğer bilgileri içerirler. Kullanıcılara alakalı sonuçlar sağlamak için arama motorları tarafından bir meta etiket kullanılır.

Bu soru, sayfanızın başlığının arama motoru sonuç sayfaları (SERP) için iyi optimize edilip edilmediğini soruyor.

Başlığınız 50-60 karakter uzunluğunda olmalı ve içeriğinizle de alakalı olmalıdır. Kullanıcıların içeriğinizi okumak zorunda kalmadan neye baktıklarını anlayabilmeleri için yeterince açıklayıcı olmalıdır. Ayrıca aramalarda görünmesi için konunuzla ilgili anahtar kelimelere sahip olmalıdır.

Tam içerik denetimi yapmak için bazı Önemli Araçlar

Web sitenizin organik arama trafiği oluşturduğunu gördünüz mü?

Organik hit arama trafiğini kontrol etmek için Ahref, SEMrush ve Google Arama konsolu gibi araçları kullanabilirsiniz.

Bu trafikleri hangi kaynaklardan alıyorsunuz?

Bu amaç için en özgün araç Google Analytics‘tir.

İçeriğiniz taranabilir ve dizine eklenebilir mi?

Arama konsolu, içeriğinizin taranabilirliğini ve dizine eklenebilirliğini kontrol etmek için mükemmel bir araçtır.

Sayfanız için kaç anahtar kelime sıralanıyor?

SEMrush veya Ahref’ten kontrol edebilirsiniz

URFA HABER

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.