Buna göre, uçağı sahibine iade etme veya uçağı Rusya mülkiyetine devretme kararı Rusya Hükumeti tarafından alınacak.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da kiralık olarak kullanılan yabancı uçakları, Rusya’nın mülkiyetine devretmeye izin veren yasayı imzaladı. DW’nin haberine göre uzmanlar, ilgili yasadan dolayı yabancı şirketlerin alacağı zararı 10 milyar dolar olarak değerlendiriyor.
Ukrayna’ya karşı başlattığı savaştan dolayı Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar çerçevesinde uçakları kiralayan şirketler, Rus şirketleriyle yapılan anlaşmaları 28 Mart 2022 tarihine kadar feshetmesi gerekiyor.
Putin’in imzaladığı yasaya göre, özel olarak kurulan hükumet komisyonu, uçak kiralama anlaşmasının feshedilmesi durumunda, uçağı sahibine iade edip etmeme veya Rus mülkiyetine devretme konusunda karar verebilecek.
Rus şirketleri, 515’i yabancı şirketten olmak üzere yaklaşık 780 uçak kiralıyor.
1
Sınır ötesindeki salgın için Urfa’dan önemli uyarı!
2054 kez okundu
2
Ukrayna’nın Rusya’ya Karşı Siber Savaşta Kazandığı Zaferler
1179 kez okundu
3
Atme Kampı’na yerleşen Suriyeli sayısı artıyor
1120 kez okundu
4
Yunanistan kaçak FETÖ’cüleri daha iyi korumaya başladı
1006 kez okundu
5
Türkiye’nin barış yolundaki çabalarına teşekkür etti
851 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.