Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde aralarında husumet bulunan üç aile “barış yemeği”nde bir araya getirildi.
Merkez Haliliye ilçesine bağlı Koçak Mahallesi’nde yaklaşık 9 ay önce Çiftçi ile Kaçmaz aileleri arasında çıkan, 3 kişinin yaralandığı ve kavgayı ayırmaya çalışan Fehmi Başkaldırma’nın hayatını kaybettiği olayın ardından, aileler arasında husumet başladı.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, taraflarla görüşerek barışmaları konusunda ikna etti.
Kuskunlu Mahallesi’nde düzenlenen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı barış yemeğinde bir araya gelen taraflar, yapılan duanın ardından sarılarak aralarındaki husumeti sonlandırdıklarını belirtti.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevheri, Kürtçe yaptığı konuşmada barış sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını dileyen Cevheri, “Kalbinde insanlık, vicdan ve merhamet bulunan bir insan, bir kediye, bir karıncaya bile zarar vermek istemez. Bu olayda da bir tartışma, üzücü ama hiç kimsenin istemediği bir şekilde sonuçlandı. Kanaat önderlerimizin araya girmesiyle bugün sağlanan barış hepimizi mutlu etmiştir. Sağlanan barışın daimi olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Hilvan Belediye Başkanı Bayık da bu tür olumsuzların bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.
1
Etin kilosuna yeni yılda büyük zam
7524 kez okundu
2
Asgari ücrete kasımda üçüncü zam iddiası yayınlandı.
3435 kez okundu
3
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son toplantısı 28 Aralık’ta yapılacak
2368 kez okundu
4
2022’de kripto para birimleri uzmanların 13 tahmini
1644 kez okundu
5
ŞUTSO’dan yeni ekonomi reform paketiyle ilgili açıklama
1411 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.