En İyi 5 WordPress Güvenlik Eklentisi ve öneriler 2021

En İyi 5 WordPress Güvenlik Eklentisi ve öneriler 2021

WordPress web sitenizi güvenlik yoluyla bir sonraki seviyeye taşımak için tüm zamanların en iyi eklentilerini burada listeledik.

ABONE OL
6 Nisan 2022 06:54
En İyi 5 WordPress Güvenlik Eklentisi ve öneriler 2021
blank
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hackerlardan Korunmak İçin En İyi 5 WordPress Güvenlik Eklentisi.

WordPress web sitenizi güvenlik yoluyla bir sonraki seviyeye taşımak için tüm zamanların en iyi eklentilerini burada listeledik.

Önemli değil, ne tür bir çevrimiçi varlığınız var? Güvenliğinize dikkat etmek zorunda mısınız? Yüzey interneti ile ilgili en tehlikeli şey “daha ​​az güvenli ve her zaman saldırının eşiğindesiniz”.

Platformların her biri, çevrimiçi varlığınızı güvence altına almak için araçlar ve ipuçları ile sağlanır. WordPress’te de öyle. Burada tartışacağız; Bilgisayar korsanlarından korunmak için En İyi 10 WordPress Güvenlik Eklentisi.

Ancak asıl konuya geçmeden önce derin bir dalış yapalım. İnternet güvenliği nasıl çalışır? Neden gerekli? Ve verilerimizi nasıl güvende tutabiliriz.

İnternet Güvenliği Nasıl Çalışır?

Ne olursa olsun, nasıl bir doğaya sahipsin. Verilerinizi her zaman başkalarından korumak istersiniz. Bazen buna mahremiyet diyorsun. Sizin için yararlı olan veriler, hackerlar için aynı değere sahiptir. Böyle

İnternet güvenliği, bilgisayar korsanlarının olası saldırı yollarının araçlarının kullanılmasıdır.

Kimlik kartı adınız, kimlik kartı numaranız, banka kartı bilgileriniz ve diğer şeyler dahil olmak üzere verilerinizi korumak anlamına gelir. Benzer şekilde, kendinizi başkalarının kontrolünde olmaktan korumayı da içerir. Bu, hiç kimsenin karakterinizi veya işletme imajınızı bozmak için kişisel sosyal ve çevrimiçi hesaplarınıza erişemeyeceği anlamına gelir.

Çevrimiçi Güvenlik neden gereklidir?

Nefret edenler, rakipleriniz ve bilgisayar korsanlarının ilgilendiği şey verilerinizdir. Kimlik bilgilerinize kendiniz dikkat etmelisiniz. Kişisel verileriniz veya sosyal verileriniz olsun. Bu nedenle, çevrimiçi güvenliği gerekli kılan aşağıdaki olası nedenleriniz olabilir.

  • Kişisel kimlik kartı kullanımı, Banka Kartı vb. kişisel bilgilerinize kimse ulaşamaz.
  • Hiç kimse sosyal hesaplarınıza, yani giriş bilgilerinize erişemez.
  • Kendi blogunuzda veya web sitenizde başkalarının müdahalesine sahip olmaktan hoşlanmıyorsunuz.
  • Bu, çevrimiçi güvenlikle ilgili temel bilgilerdir, ancak soru şudur;

Kendinizi nasıl güvende tutabilirsiniz?

Duymuş olabilirsiniz; “Modern sorunlar modern çözümler gerektirir”. Bu alıntı, olduğu gibi çevrimiçi güvenlik için geçerlidir. Çevrimiçi güvenlikle ilgili sorunlar, genel, hatta teknik bir kullanıcı için her zaman yenidir. Birinin birine saldırdığı tek yöntem, artık diğeri için çalışmıyor.

Herhangi bir siber saldırının yoğunluğu ve türü değiştikçe, güvenlik katmanları giderek daha karmaşık hale geliyor. Bu temel kavramdır. Ama “Yine de cevabı alamadınız mı?” diye düşünüyor olabilirsiniz. Cevap basit. Belirli bir platform için araçlarla iyi güvenlik önlemleri alarak kendinizi güvende tutabilirsiniz. Benzer şekilde, kendinizi korumanıza da yardımcı olabilecek bazı genel ayarlar vardır.

WordPress’te Kaçınılması Gereken Genel Güvenlik Hataları:

WordPress güvenlik eklentilerinin kullanımına ve listesine geçmeden önce, sık yapılan güvenlik hatalarına bir göz atalım.

Daha iyi güvenlik planları sağlamak ve içeriğinizi güvende tutmak için bunlardan kaçınmanız gerekir.

Haftalık Yönetici Şifresi:

WordPress kullanıcılarının ilk ve yaygın hatası bir haftalık yönetici şifresidir. Yönetici panelinizi başkalarına gösterebilir. Haftalık yönetim şifresi size toplam veri kaybına mal olabilir. Ayrıca, WordPress site verilerinizin temiz bir şekilde silinmesine mal olabilir. Ancak, oturum açma kimlik bilgilerinizi iyileştirerek ve güçlü bir parola belirleyerek bu hatadan kaçınılabilir.

Güçlü bir şifre belirlemek için aşağıdaki kuralları göz önünde bulundurmalısınız;

  • Yeterince güçlü olan 8 Karakterlik bir şifre kullanın. Parolanızı, $, @, ^, % vb. bazı özel karakterlerle birlikte hem büyük hem de küçük harflerle sakladığınızdan emin olun.
  • Başka bir hesap için kullandığınız bir şifreyi asla WordPress’te veya WordPress Dışında kullanmayın.

Eski Eklentiler, Temalar ve WordPress Sürümleri:

Herhangi bir eklentinin, temanın ve hatta WordPress çekirdeğinin eski sürümü sitenizin sağlığı ve güvenliği için iyi değildir. Bu, WordPress web sitenizin arkasında çalışan dosyalarınızda her zaman güncellenmeniz gerektiği anlamına gelir. İşleriyle gerçekten meşgul olanlar için otomatik güncelleme seçeneği var. Ancak, önceki bir eklentinin, temanın ve hatta tüm wordpress’in yedeğini alarak her güncellemeyi manuel olarak yapmanız önerilir.

Düşük Kaliteli veya Ucuz Paylaşımlı Barındırma:

Yeni başlayanların çoğu, blog veya site yolculuğuna daha az bütçeyle başlamak istiyor. Böyle bir durumda, wordpress kendi kendine barındırılan siteleri için ucuz bir paylaşılan Hosting satın alırlar. Ama akılda tutulması gerekenler; her zaman verilerinizi kaybetme riskiyle karşı karşıyasınız.

Aynı şekilde, paylaşılan bir barındırmada herhangi biri sitenize erişebilir ve site verilerinizi yarı veya tam olarak kaldırabilir.

Bu nedenle, WordPress güvenliğinizle ilgili şeyler yalnızca eklenti kullanımı için geçerli değildir, aynı zamanda temel bilgiler hakkında iyi bir bilgiye sahip olmanız gerekir.

Bir WordPress Güvenlik Eklentisinde Aranacak Şeyler:

Şimdi konuya dönelim ve tartışmamıza devam edelim. WordPress eklentilerinden herhangi biri hakkında seçiminizi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken özelliklere derinlemesine bir göz atalım;

Kötü Amaçlı Yazılımları, Truva Atlarını veya Solucanları Tespit Etmede Yardım

Bir bilgisayar korsanı için en yaygın yöntem, solucanları, kötü amaçlı yazılımları veya truva atlarını enjekte ederek yönetiminize sızmaktır. Bunlar, site ortamınızda yaşayan ve geliştiricilerine gerekli ve gerekli verileri gönderen farklı virüs türleridir.

Bu tür virüsler çoğunlukla boş eklentiler veya temalar kullanmak gibi yaygın hatalarınızdan kaynaklanır. Ancak bazen onları yetkili resmi web sitelerinden bir hata şeklinde aldınız.

Dolayısıyla bu konudaki ilk öncelik, kötü amaçlı yazılımları eskiden yeniye doğru tespit edebilen iyi bir eklentiye sahip olmaktır.

Web Sitesi Yükleme Hızını Etkilemez

Yükleme hızı, özellikle en popüler olan Google, Bing ve Yandex’de arama motorlarında daha üst sıralarda yer almak için önemlidir. Site hızınızı etkileyen bir eklenti kullanıyorsanız veya kullanmayı planlıyorsanız, bu en kötü seçimdir.

Dosya boyutu ve yükleme hızınız üzerindeki etkisi hakkında çalışmanız veya bir test kurulumunda kontrol etmeniz gerekir.

Güvenlik Duvarlarını Uygulayın

Herhangi bir blog, web sitesi veya çevrimiçi web sayfasının temel amacı, değerli içeriği görüntüleyerek trafik kazanmaktır. Ancak, web sitenize giden tüm web sitelerinin güvenli ve gerçek olduğunu düşünüyorsanız. Çocukça düşüncelerin var.

Ne yazık ki, bilgisayar korsanları, hacklemek için web sitenizin kimlik bilgilerine sızmak için her zaman oradadır. Bir güvenlik duvarı, gerçek ve sahte trafik arasında bir anlam ifade eder. Her zaman web sitenize etkili bir güvenlik duvarı güvenliği uygulayan bir güvenlik eklentisi seçmelisiniz.

Hızlı Destek

Herhangi bir premium ürün veya hizmetin desteklenmesi, gerçek paketin yarısı kadar önemlidir. Yalnızca ürün veya hizmet için değil, aynı zamanda iyi ve samimi bir destek için de ödeme yaparsınız. Destek konusunda her zaman önünüzde olan bir eklenti seçip gitmeniz gerekiyor.

Sitenizi bilgisayar korsanlarından korumak için En İyi 5 WordPress Güvenlik Eklentisi:

Ne yazık ki Core WordPress, iyi ve gelişmiş güvenlik önlemleri ihtiyacını karşılamadı. Ancak, dev WordPress topluluğu için bunu mümkün kılan eklentiler ve WordPress geliştiricileri sayesinde. Şimdiye kadar, tüm web sitelerinin neredeyse %41’i WordPress CMS kullanıyor. Bu, bu eklentilerin bu sitelerin korunması için ilk askerler olduğu anlamına gelir.

Burada 5 En İyi WordPress Güvenlik Eklentisini birbiri ardına listeledik. Ancak kararları vermesi gereken sizsiniz; size en uygun eklenti hangisi? Güvenliğiniz konusunda ne kadar ciddisiniz?

1. Sucuri

Sucuri, WordPress web sahipleri için her zaman ilk tercihtir. Bu harika eklenti, ücretsiz ve premium olmak üzere iki versiyonda mevcuttur. Prim planları genel olarak ayda 16 ila 17 $ arasında başlar. Ücretsiz sürüm daha az modül ile sağlanır ve daha az kontrol sağlar. Öte yandan, premium bir sürüm, ekstra bir modül ve özellik düzeyi sağlar.

En İyi 5 WordPress Güvenlik Eklentisi ve öneriler 2021

Sucuri WordPress Eklentisi, her türlü güvenlik sorunu için tek bir seçimdir. Web sitenizin mevcut güvenlik katmanlarını kolayca geliştirebilir ve sağlamlaştırabilirsiniz. Ayrıca, spam botlara ve saldırganlara karşı güvenlik duvarı koruması ekler.

Eklenti kurulumu veya kullanımı için önceden bilgi gerekmez. Her şeyin tek bir tıklama kurulumuna ve kolay konfigürasyon modülüne ihtiyacı var.

Sucuri’nin çalışma prensibi, tıpkı diğer harika wordpress güvenlik puginleri gibi, daha hareketli ve iki adıma ayrılmıştır. Bir adım, tema ve eklenti dosyalarının kendi veritabanında bulunanla karşılaştırmasını içerir. Ancak ikinci adımda site tarayıcısı SiteCheck’ten gelen tüm verileri işler. Dosyalarda herhangi bir güvenlik açığı bulunursa, derhal harekete geçerek onu kaldırır.

İşte Sucuri WordPress Eklentisinin şaşırtıcı özelliklerinden bazıları:

  • İyi geliştirilmiş, uygulanabilir bir Sucuri Site Tarayıcı SiteChecker.
  • Tam dosya izleme.
  • Site URL’lerini, veri ve içerik korumasını tamamlayın.
  • Kötü amaçlı yazılım taraması ve virüs koruması.
  • Kara liste izlemeyi güçlendirin.
  • Güvenlik ihlali hakkında hızlı bildirimler.
  • Sitenin herhangi bir bölümünde sorun tespit edildiğinde çok hızlı yanıt.
  • Etkili güvenlik duvarı koruması, premium sürüme dahildir.
  • Bir hack saldırısı sırasında veya bir hack saldırısından sonra güvenlik sağlama yetkisine sahiptir.

2. WordFence Güvenliği

WordFence Security , WordPress için en popüler ve yaygın olarak kullanılan güvenlik eklentilerinden biridir. Ayrıca hem ücretsiz hem de premium sürümde mevcuttur. Çevrimiçi varlığınız için her türlü güvenliğe yönelik kapsamlı ve hepsi bir arada bir çözümdür.

blank

Ücretsiz sürüm, varsayılan WP kitaplığında kurulum için kullanılabilir. Öte yandan, premium sürüm, eklentinin ücretsiz sürümüne güvenlik duvarı ve diğer bulut özelliklerinin eklenmesini içerir.

Onu diğerlerinden ayıran şey, büyük kötü amaçlı yazılım örnekleri veritabanlarından biridir. Yalnızca güncellenmiş bir veritabanı değil, çevrimiçi olarak kullanılabilen yeni kötü amaçlı yazılım türleri de buna daha sık ekleniyor.

Eklentinin çalışma prensibi basittir. Tüm çekirdek dosyaları, WordFence Kötü Amaçlı Yazılım imza veritabanında depolanan karma kodlara karşı tarar. Çekirdek dosyaların yanı sıra temaları ve eklenti dosyalarını tarama ve filtreleme kapasitesine sahiptir.

Veritabanı, kimlik avı URL’leri, şüpheli kodlar, kötü amaçlı iframe’ler ve arka kapılar dahil olmak üzere bir dizi kötü amaçlı yazılım imzasına sahiptir.

WordFence Security Plugin’i bu kadar popüler yapan özellikler şunlardır.

  • Sizi karmaşık ve güçlü parola oluşturmaya zorlayarak temel oturum açma güvenliğini artırır.
  • Güvenlik sorunları durumunda hızlı güvenlik uyarısı.
  • En son güvenlik saldırılarını savunmak için sitenizi hazır tutun.
  • Kolay ve yapılandırılabilir güvenlik uyarıları.
  • Güvenlik olayları kurtarma araçları
  • Güvenlik duvarı koruması aracılığıyla karmaşık ve normal kaba kuvvet saldırılarını engeller.
  • Gerçek zamanlı koruma ile gerçek zamanlı güncellemeler.
  • Sunucu tarafı koruması sağlama yeteneğine sahiptir.

3. iThemes Güvenlik Eklentisi

iThemes Güvenlik eklentisi , iThemes ürünlerinin kullanıcıları için en çok önerilen güvenlik eklentilerinden biridir. Web sitesi güvenliği için en iyi çözümü sağlayan en güçlü ve güvenilir Güvenlik eklentisidir. iThemes, güncellenmiş kötü amaçlı yazılım imza veritabanı aracılığıyla en ılımlı ve güncel kötü amaçlı yazılım taramasını sunar.

blank

WordPress için yukarıda bahsedilen güvenlik eklentileri gibi, iThemes Güvenlik Eklentisi de premium planında daha iyi seçenekler sunar. WP dizininden ücretsiz olarak indirmek ve kullanmak için ücretsiz bir sürüm mevcuttur. Benzer şekilde, premium sürümde çeşitli aylık ve yıllık planlar arasından seçim yapabilirsiniz.

Binlerce kullanıcı ve harika derecelendirmelerin çoğu ile iThemes Güvenlik Eklentisi, kendi hayranlarını takip ediyor. Hepsi bir arada çözümü tek bir pakette sunar. Ayrıca, tek çekirdekli dosyaların her birini tarama özelliğine sahiptir. Temel taramanın yanı sıra eklenti ve tema dosyalarındaki kötü amaçlı içerik ve kodları engelleyebilirsiniz.

Yalnızca dosyalara değil, sitenizi etkilemek için hak ihlalinde bulunan içerik ve medya dosyalarına karşı koruma sağlar. Yapmanız gereken tek şey eklentiyi kurmak, hızlı veya detaylı analizi çalıştırmak ve işlem tamamdır. Eklenti, size teknik bilgi yükü vermeden otomatik bir ortamda çalışır. Bu otomatik süreç, zamandan tasarruf etmenize de yardımcı olur.

iThemes WP Security Plugin’in harika özelliklerinden bazıları aşağıda listelenmiştir :

  • Tek tıklamayla kurulum yapın ve tüm kötü amaçlı içeriği modern virüslerin imza veritabanına göre tarayın.
  • Şiddetli güvenlik saldırılarını önlemek için güvenlik duvarı koruması sağlar.
  • IP’lerin sitede sorun çıkarmasına yönelik kara liste mekanizması.
  • Güçlü parola kurulumunu zorunlu kılarak oturum açma ayrıntılarını güçlendirin.
  • Güvenlik sorunlarını yönetmek için WP Kontrol Panelinizde ayrı bir bölüm.
  • Kullanıcıların temel içeriğe, yani yorumlara izin vererek, tek bir sayfanın her birinde spam göndermeyi kontrol edin.
  • Hızlı güvenlik Uyarısı ve ilgili bilgiler.
  • En son ve hızlı güncelleme ile Gerçek Zamanlı Koruma.

4. Quttera Web Kötü Amaçlı Yazılım Tarayıcı

5 WordPress Güvenlik Eklenti listesinde, 4 sıra seçimdir Quttera Malware Tarayıcı eklentisi . Sitenizi kötü amaçlı yazılımlardan taramak ve zararlı kötü amaçlı yazılımlara karşı korumak için anında harekete geçer. Onu diğerlerinden ayıran en önemli şey, kapasitesi ve her türlü veriyi tarayabilmesidir. Javascripti karmaşıklığını, kötü amaçlı iframe’leri ve otomatik olarak oluşturulan kötü amaçlı içeriği ve daha fazlasını kolayca tarayabilir .

blank

10000’den fazla sadık kullanıcı ve binlerce abonelik kullanıcısı, sitelerini daha güvenli ve kullanıcı dostu hale getirmek için kullanıyor. Adı, yetkilileri Quettra adına geçiyor. En son güncellemeler, önceki sürümlerde bulunan yeni özellikleri ve hata düzeltmelerini sağlamaya devam ediyor.

Quterra ile ilgili en önemli şeylerden biri, ücretsiz olmasıdır. Bu, onu varsayılan WordPress dizininizden alabileceğiniz ve ücretsiz olarak kullanabileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca, özelliklerini veya araç kullanımını kısıtlamak için başka hiçbir planı yoktur.

Aşağıda, Quttera WordPress Güvenlik Eklentilerinin en göze çarpan özelliklerinden bazıları verilmiştir .

  • Ayrıntılı ve hızlı tarama seçeneği, tek tıklamayla yüklemeyi entegre eder.
  • Her türlü en yeni ve bilinmeyen kötü amaçlı yazılımları, truva atlarını ve solucanları algılama yeteneği.
  • Sitenizdeki harici bağlantıları algılar ve özelleştirmeye yardımcı olur.
  • Belirli ip’lerden aramalarınızı ve SERP’lerinizi etkilememek için herhangi bir güvenlik açığı durumunda sitenizin durumunu kara listeye alın.
  • İleri düzeyde bir yapay zeka taraması uygunluğu, çalışmasını daha sorunsuz hale getirir.
  • Daha iyi içerik koruması için bulut teknolojisini kullanır.
  • Her türlü PHP kötü amaçlı yazılımını, PHP kabuk enjeksiyonlarını ve çok daha fazlasını tespit edin.

5. Kötü Amaçlı Yazılımdan Koruma Güvenliği ve Kaba Kuvvet Güvenlik Duvarı

WordPress’te güvenlikle ilgili en kullanışlı eklentiler arasında, kötü amaçlı yazılımdan koruma güvenliği ve bruteforce güvenlik duvarının kendi hayran kitlesi vardır. Olası tüm güvenlik tehditlerinden kurtulmak için tüm siteyi tarama yeteneğine sahiptir. Eklenti, yalnızca taramada değil, aynı zamanda kullanılamayan fazladan kötü amaçlı komut dosyalarının oluşturulmasını ortadan kaldırmada ve SoakSoak gibi kötü amaçlı yazılımları engellemede çok etkilidir.

blank

Güncellenmiş Regex imzalarının tümüne sahip güçlü veritabanının yanı sıra olası tehditlere karşı koruma sağlamak için yeni güncellemeleri sorunsuz bir şekilde indirir. Eklenti yine iki sürüm arasında bölünmüştür, yani sınırlı araçlarla ücretsiz ve çeşitli satın alma planlarına sahip premium bir eklenti.

Basit korumada, güçlü şifreyi etkinleştirerek site girişinizi koruma yeteneğine sahiptir. Bu, sitenizi yaygın Ddos ve Brute Force saldırısına karşı korumaya yardımcı olur. Ancak premium özelliklerde iyi bir host kombinasyonu ile enjeksiyonları kolaylıkla önleyebilirsiniz.

Karmaşık sorunlar söz konusu olduğunda, Anti-Malware Security ve BruteForce güvenlik duvarı eklentisi, çekirdek dosyalar, eklenti dosyaları ve tema dosyaları üzerinde ayrıntılı bir izleme sağlar. Ayrıca medya dosyaları ve ortak dosyalar üzerinde sıkı bir izleme sağlar.

Aşağıda bu güvenlik eklentisinin temel özelliklerinden bazıları verilmiştir :

  • Ana bilgisayar veritabanı site klasöründeki her türlü dosya üzerinde hızlı tarama ve izleme.
  • En yaygın ve güncel tehditlere karşı vahşi koruma.
  • Premium ve Ücretsiz Sürüm birlikte çalışır ve site performansında verimlilik sağlar.
  • Tanım güncellemesi otomatiktir, her seferinde manuel kayıt ve güncellemeye gerek yoktur.
  • Brute-Force ve Ortak D-Dos Saldırılarına karşı koruma sağlamak için WP-Login yamasını sağlar.
  • Kötü amaçlı iframe’leri, görüntüleri ve javascript kodunu tespit edin ve kaldırın.
  • Bot trafiği ve diğer tehditler için güvenlik duvarı koruması.

Toparlayacak olursak

“ Artık sadece WP Security hakkında temel bilgilere sahip sıradan bir insan değilsiniz ” diyerek yazımı sonlandırayım . Şimdi size 5 WordPress güvenlik eklentisinin ayrıntılı bir listesi sunuluyor. Benzer şekilde, seçiminizden birini seçmek için size en iyi ortam ve temel bilgileri sunduğumuzu düşünüyorum.

Ana noktaları size ulaştırmak için bu makaleyi kullanışlı hale getirdik. Bu sadece doğrudan bir zorlama listesi değildir. Ancak bu eklentilerin size en uygun olup olmadığına karar verecek olan tabiki sizsiniz. Piyasada en güvenilir olanı sağladık. Yeterince bilgili olduğunuzu varsayarak  listede yer almayan başka güvenlik eklentileri için başka kaynaklar arayabilirsiniz.

Herhangi bir öneriniz varsa bize bildirin. Aklınıza takılan soruları yorum olarak yazabilir veya doğrudan iletişim yoluyla bize sorabilirsiniz.

Bu makale size herhangi bir şekilde yardımcı olduysa, bu tür makalelere gerçekten ihtiyacı olan arkadaşlarınız ve meraklılarınızla paylaşabilirsiniz.

URFA HABER

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.