Orda Doğu’da proje için kurulan terör örgütlerinden sonucusu da DEAŞ’tı.
DEAŞ, özellikle Suriye’de faaliyet göstererek eylemler yaptı, petrol için mücadele etti. Elbette DEAŞ göz önünde maşaydı. Arkasında ise onu yönlendiren güçler vardı.
DEAŞ bahane edilerek başta ABD olak üzere birçok ülke, YPG’ye destek verdi ve adeta etnik temizlik yapıldı.
Bu ülkeler yine DEAŞ’la mücadele bahanesine sığınarak YPG’nin, Suriye’nin kuzeyinde devlet kurması için silah ve para desteği sundu.
Trump’ın, Suriye’den çekileceğini ve DEAŞ’ın bittiğini açıklamasını takip eden süreçte, diğer ülkeler de kendi vatandaşları olan DEAŞ militanlarına, ülkelerine dönme çağrısı yaptı. Bu ülkelerden biri de Irak oldu.
Irak, Suriye’deki kamplarda tutulan kendi vatandaşı 20 bin DEAŞ militanını geri almak için hazırlık yapıyor.
1
Etin kilosuna yeni yılda büyük zam
7524 kez okundu
2
Asgari ücrete kasımda üçüncü zam iddiası yayınlandı.
3435 kez okundu
3
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son toplantısı 28 Aralık’ta yapılacak
2368 kez okundu
4
2022’de kripto para birimleri uzmanların 13 tahmini
1644 kez okundu
5
ŞUTSO’dan yeni ekonomi reform paketiyle ilgili açıklama
1411 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.