Katıldığı bir televizyon programında söylediği sözler üzerine tepki yağmuruna tutulan Harran üniversitesi Rektörü Ramazan TAŞALTIN’a bir tepkide İYİ PARTİ Şanlıurfa il başkanı Mehmet Fedai ÇAKMAKLI’dan geldi.
ÇAKMAKLI tepkisinde
Kuşkusuz; bir olan Allaha inanan ve onun kanun koyma yetkisini tekelinde bulunduran yegane yaratıcı ve ilah kabul eden bir kişi asla başkasına itaat edemez ve boyun eğemez.
Bilakis islam yalnız Allah’a ibadet etmek ile ondan başkasına ibadet etmenin arasını ayırmak, hayatın her alanında Allah’a boyun eğip itaat etmekle, Allah’tan başka mercilere kulluk ve itaatın sınırlarını kesinkes belirlemek için gelmiştir. Yürürlükye olan rejimierin ve sistemlerin tabiatını kavramak için öncelikle bu sistemlerin tevhid esasına göre mi yoksa şirk esasına göre mi yönetildiklerini belirlemek, bu düzenlerin yönetim biçimlerinde sadece Allah’a mı itaat edildiğine yoksa Allah’la beraber başka ilahlara, tağutlara, rablere mi itaat edildiğine bakmak gerekir. Dedi.
Doğru haber, objektif, cesur...