Parola Yöneticileri Bilmeniz Gereken Riskler 2022

Parola Yöneticileri Bilmeniz Gereken Riskler 2022

Kısacası, neden bir şifre yöneticisi kullanılması önerilir? Bir şifre yöneticisi kullanarak tüm bilgilerinizi saklarlar.

ABONE OL
12 Mart 2022 23:24
Parola Yöneticileri Bilmeniz Gereken Riskler 2022
blank
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güvenilir bir şifre yöneticisi kullanıyor olsanız bile bilmeniz gereken bazı riskler vardır.

Parola yöneticilerinin yaygın olarak kullanılmasına ve tek bir araç kullanarak tüm parolalarınızı korumanın güvenli bir yolu olarak bilinmesine rağmen, sizin için listelemek istediğimiz kendi kusurları da vardır.

Parola yöneticileri son derece güvenli olarak kabul edilir ve dürüst olmak gerekirse, güçlü parolalar oluşturmanın ve var olanları güvence altına almanın en etkili yoludur. Ancak aklınızda bulundurmanız gereken bazı noktalar var. bilgisayar korsanlığı girişimlerinden korunan şifreler ve güçlü şifreler oluşturmanıza yardımcı olur. İşte önemli avantajlar

Kısacası, neden bir şifre yöneticisi kullanılması önerilir? Bir şifre yöneticisi kullanarak tüm bilgilerinizi saklarlar.

Parola Yöneticisi Kullanmanın Başlıca Avantajları

Bir websitesinin incelemesine göre, bir şifre yöneticisinin özel bilgilerinizi koruduğu ve birisi şifrelerinizden herhangi birini ele geçirmeye çalıştığında günü kurtarmasının en yaygın yolları şunlardır:

  • Parola yöneticisi, hükümetler, kuruluşlar ve ordular tarafından birinci sınıf güvenliği garanti etmek için kullanılan şifreleme türü olan parolalarınızı korumak için askeri düzeyde şifreleme (256 bit) kullanır. Bu tür şifreleme, kırılması imkansız bir şifre oluşturur.
  • Bir Parola yöneticisi sıfır bilgi mimarisi kullanır; bu, sağlayıcının parolalarınızı asla şifrelerinizi çözemeyeceği anlamına gelir, çünkü bunlar daha cihazınızdan ayrılmadan önce şifrelenir.
  • Bazı şifre yöneticileri, e-posta adresiniz, kullanıcı adlarınız ve şifreleriniz gibi giriş bilgilerinizi hatırlamanıza yardımcı olmanın yanı sıra, şifrelerinizden herhangi birinin zayıf olması, değiştirilmesi gerektiğinde veya bir saldırı girişimine tanık olması durumunda sizi bilgilendirir.

Umut verici görünüyor! Ancak bir şifre yöneticisi kullanmanın sakıncaları var mı? Aslında, gerekli güvenlik özelliklerini sunan ve gizliliğinizi asla riske atmayan piyasadaki en iyi şifre yöneticilerinden birini kullanarak kolayca kaçınabileceğiniz bazı noktalar var .

Parola Yöneticisi Kullanımıyla İlgili Alarm Noktaları

Bir kez çevrimiçi olduğunuzda %100 güvende olmanın bir yolu yoktur ve bu her internet kullanıcısının kabul etmesi gereken bir gerçektir. Güvenlik araçları elbette daha iyi güvenlik ve daha güvenli bir çevrimiçi varlık sağlayabilir. Bununla birlikte, bilgisayar korsanları huzursuzdur ve kişisel bilgilerinizden, paranızdan ve mahremiyetinizden ne elde edebileceklerini ele geçirmek için daha karmaşık ve kötü niyetli yollar geliştirmeye devam edeceklerdir. Parola yöneticileri, güvenli ve güvenilir olmalarına rağmen, bilgisayar korsanları ve meraklılar için biraz yer bırakabilir ve işte böyle olur:

  • Bir şifre yöneticisi, tüm hassas verileri tek bir yerde tutar ve güvenli bir yer olmasına rağmen, bir bilgisayar korsanı bunlara erişebilirse, tüm şifrelerinizi değiştirmeniz gerekir, bu da zarar vermek için yeterli zaman bırakır.
  • Yedekleme her zaman mevcut bir seçenek veya iyi bir seçenek değildir: Bir sunucu herhangi bir nedenle bozulursa, kurtarıcınız verilerinizin yedeği olacaktır; bu, gerçekten yedek tutmayan bir parola yöneticisi kullanıldığında garanti edilmez. . Öte yandan, yedeklemeyi güvenli olmayan bir yerde veya korumasız bir diskte tutmak da verilerinizi önemli ölçüde riske atabilir.
  • Ya ana parolanızı unutursanız ve bunu başka kimse bilmiyorsa? Bu, özellikle şifre yöneticiniz sıfırlama seçeneğine izin vermiyorsa, ciddi bir soruna da neden olabilir. Bu durumda, uzun ve yorucu bir süreç olan her bir şifreyi ayrı ayrı kurtarmanız gerekecektir.
  • Güvenlik açığı bulunan cihazlara kötü amaçlı yazılım bulaşabilir; bu, kötü amaçlı yazılımların saldırganın ana parolanızı yazdığınızda kaydetmesini sağladığı ve bu da ona depolanan tüm verilerinize tam erişim izni verdiği için en riskli senaryolardan biridir.

Özetle, parola yöneticileri çok etkilidir ve bilgilerinizi korumanın en güvenli yollarından biridir. Ancak, çevrimiçi olmak asla yeterince güvenli değildir ve bazı önlemler almayı gerektirir. Olası tehditleri önleyen veya azaltan güvenilir bir virüsten koruma yazılımı kullanmanızı öneririz .

URFA HABER

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.