Koronavirüs salgınına dair ülke genelinde vaka sayılarındaki değişimler haritaya yansıdı.
İllere göre vaka değişim yüzdelerinin paylaşıldığı ve 27 Şubat-5 Mart tarihlerini kapsayan haritada Şanlıurfa da vaka sayısında artış yaşanan iller arasında yer aldı. Konuya dair hem açıklama yapan hem uyarıda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş “Son haftadaki vaka sayısı, 20-26 Şubat haftasına göre yurdun birçok ilinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da artış göstermiş olup (%4) tedbirlere ve kurallara uyulmadığı takdirde Mavi renkten Kırmızı renge geçiş kaçınılmaz olacaktır. Aman dikkat!” dedi.
Şanlıurfa şuan düşük riskli iller grubunda yer alıyor ve hafta sonu yasağı dahil pek çok kısıtlamadan da muaf durumda.
URFA HABER URFAMIZ
Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte mavi kategori illeri arasında olan Şanlıurfa’da da kısıtlamaların büyük bir kısmı kaldırıldı. Uzun süredir kapalı olan kafe ve restoranlar açılırken, vatandaşlar da adeta sokaklara akın etti. Özellikle AVM’lerde büyük bir yoğunluk oluşurken, alışveriş merkezlerindeki otoparklar hınca hınç doldu. Ortaya çıkan kalabalık ise tedirginlik oluşturdu.
Şanlıurfa’da bugün yaşanan kalabalığın önümüzdeki günlerde nasıl sonuçlarının olacağı ise merak ediliyor.
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde inşaatta çalışan işçinin ayağına demir parçası saplandı. Olay, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine yaşandı. İnşaata çalışan Osman O. bir anlık dengesini kaybetmesi sonucu ayağına demir saplandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı işçiyi ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Burada tedavi altına alınan Osman O. durumunun iyi olduğu öğrenildi.
1
Urfa’lıların siyasetten beklentileri..
28258 kez okundu
2
Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan atamaya Baro’dan tepki
6171 kez okundu
3
Bayram trafiği: Kentin birçok noktasında uzun kuyruklar oluştu
6144 kez okundu
4
Şanlıurfa’da yasaklar kalktı! İşte tüm detaylar…
3271 kez okundu
5
Sağlık Müdürü’nden ağaç seferberliğine büyük destek!
2376 kez okundu