Geçtiğimiz günlerde Güneş Enerjisi sistemiyle çalışan ile yaş sebze kurutma tesisinin açılışını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Akçakale fidanlığında yetiştirdikleri yerli tohumlardan oluşan biber fidelerini ihtiyaca göre kullanmayı planlıyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Kırsal Kalkınma ve Tarımsal Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde Akçakale ilçesinde hizmet veren Akçakale Fidanlığında gerçekleştirilen üretimde ‘biber’ ilk aşamada 46 dönümlük alanda yapıldı.
Lezzetli yemekleriyle bilinen Şanlıurfa’da, vatandaşın vazgeçilmezi olan biber Büyükşehir Belediyesi ile üretilip elde edilen biber fideleri Büyükşehir Belediyesi Kurutma Tesisinde isota dönüştürülecek.
1
Urfa’lıların siyasetten beklentileri..
28337 kez okundu
2
Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan atamaya Baro’dan tepki
6248 kez okundu
3
Bayram trafiği: Kentin birçok noktasında uzun kuyruklar oluştu
6217 kez okundu
4
Urfa Haber: Şanlıurfalı Gençlere Dev Burs Müjdesi! Başvurular Başladı
3736 kez okundu
5
Şanlıurfa’da yasaklar kalktı! İşte tüm detaylar…
3379 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.