Şiddete tekrar maruz kalma ya da can güvenliği tehlikesi yüksek olan mağdurları zamanında tespit etmek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kullandığı Aile Bilgi Sistemi’ne entegre edilmek üzere Risk Analiz Modülü geliştiriliyor.
“Risk Analiz Modülü” çalışması kapsamında; veriye dayalı, geçerli ve güvenilir bir risk değerlendirme ölçeği geliştirilecek. Ölçek ile belirlenen risk düzeyi doğrultusunda sosyal hizmet müdahalesi sağlanacak.
Çalışmaya, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ilgili uzmanlar da katkı veriyor. Risk Analizi Modülü kapsamında, Şiddet Önleme ve izleme Merkezleri (ŞÖNİM) için hazırlanan hizmet standartları doğrultusunda risk yönetimi adımları da belirlendi.
Bakan Selçuk: Yakın zamanda pilot çalışma başlatılacak
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yakın zamanda geliştirilen risk değerlendirme ölçeğinin psikometrik özelliklerinin test edilerek belirlenmesi amacıyla pilot çalışma başlatılacağını söyledi.
Bakan Selçuk, “Pilot uygulama ile elde edilen veriler kapsamında; risk değerlendirme ölçeğinin geçerlik ve güvenirlik analizleri gerçekleştirilerek çıkan sonuçlar doğrultusunda bilimsel kanıta dayalı bir risk ölçeği oluşturulacak” dedi.
Selçuk, çalışmaların tamamlanmasının ardından Kadına Yönelik Şiddet Vakalarında Risk Analizi Sisteminin uygulamaya konularak 81 ilde yaygınlaştırılacağını kaydetti.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde hazırlanarak 2019 Kasım ayında yürürlüğe giren 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planında, Bakanlığın hedefleri arasında “Kadına yönelik şiddet olaylarının risk analizinin doğru yapılabilmesi amacıyla Aile Bilgi Sistemine entegre edilmek üzere risk analiz modülü geliştirilecektir” faaliyetine yer verilmişti.
URFAMIZ
1
Urfa’lıların siyasetten beklentileri..
28258 kez okundu
2
Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan atamaya Baro’dan tepki
6171 kez okundu
3
Bayram trafiği: Kentin birçok noktasında uzun kuyruklar oluştu
6144 kez okundu
4
Şanlıurfa’da yasaklar kalktı! İşte tüm detaylar…
3271 kez okundu
5
Sağlık Müdürü’nden ağaç seferberliğine büyük destek!
2376 kez okundu